نقش بی بدیل ولایت
حجه¬الاسلام والمسلمین اسماعیل نیا دبیر محترم جشنواره علامه حلی به همراه هیئت همراه در روز دوشنبه مورخ 6/7/94 در مدرسه علمیه حضرت نرجس سلام الله علیها ساری حضور یافتند.
ایشان به مناسبت فرارسیدن عید غدیرخم نکاتی را بیان داشتند و سپس جهت تشویق طلاب به پژوهش ضمن بازگویی شرایط شرکت در این جشنواره، انگیزه طلاب را برای پژوهش برانگیختند.
وی در بیان عظمت غدیرخم به این مطلب اشاره نمودند که پیامبر گرامی اسلام ده¬ها بار بلکه صدها بار حضرت علی علیه السلام را به عنوان ولی معرفی کردند؛ لذا روز عید غدیر روز انتساب حضرت نبود بلکه روز باز اعلان ایشان بود. روزی بود که حضرت از مردم بیعت گرفتند.
پیغمبر رسالت سنگینی را بر دوش ما گذاشتند. حضرت اعلام داشتند که: «فالیبلغ الحاضر الغائب والوالد الولد الی یوم القیامه؛ باید ابلاغ کند هر حاضری به غائبین و هر پدر و مادری به فرزندانش تا روز قیامت».
وی در ادامه بیان داشتند: پیام غدیر، ولایت اهل بیت علیهم السلام است. استمرار ولایت اهل بیت در امروز ولایت امام زمان علیه السلام است. پس استمرار ولایت حضرت، ولایت فقیه می شود. همان حکومت زیبایی که در حال تسخیر جهان است.
اگر آن روز حکومت را به دست امیرالمومنین می دادند (همان گونه که پیامبر ابلاغ نمودند) و سردمداران حکومت، اولیای الهی بودند، از انحراف و افراطی گری خبری نبود.
ایشان اذعان داشتند که دلیل این همه بی کفایتی و بی منطقی سردمداران حرمین شریفین در مکه و مدینه، ثمره تلخ جدایی حکومت از اهل بیت علیهم السلام است. ما باید توسلات خود را به اهل بیت علیهم السلام بیشتر نماییم.
حجه¬الاسلام والمسلمین اسماعیل نیا در ادامه، طلاب را به توسل به اهل بیت علیهم السلام از طریق خواندن دعاهای عهد و توسل و استغاثه به اهل بیت به ویژه به امام زمان علیه السلام ترغیب نمودند.
سپس بیان نمودند که امروز، نیازمند طلبه جامع هستیم. طلبه ای که فقط درس بخواند؛ ولی شیوه ارائه آن علم را ندارد و یا معلوماتش ضعیف است و دست به قلم ندارد، طلبه نیست.
امروز ما در شبیه خون فرهنگی و حمله دشمنان به اعتقادات فرزندانمان هستیم. در جنگی هستیم که سلاحش فکر و اندیشه و شبهه است.
امروز پادگان امام زمان علیه السلام حوزه های علمیه است . دانستن شیوه مطالعه صحیح، منبع شناسی، شیوه های گردآوری اطلاعات، مسئله شناسی و ارائه مطالب و … برای طلبه الزامی است.
سالهای اخیر حوزه علمیه خواهران اقداماتی برای پژوهش طلاب با برگزاری جشنواره ها و مسابقات علمی پژوهشی مختلف، به قصد تشویق و برانگیختن انگیزه پژوهشی طلاب انجام داد.
ایشان در ادامه با اعلام موضوع جشنواره علامه حلی سال جاری و شرایط آن بیانات خود را به اتمام رساندند.