شئونات طلبگی و روابط اجتماعی؛ همگرایی یا واگرایی؟!
برگزاری کرسی آزاداندیشی با موضوع شئونات طلبگی و روابط اجتماعی؛ همگرایی یا واگرایی؟!
در ابتدا سمیه کلانتری یکی از طلاب موافق همگرایی (و همرنگی) طلاب با جامعه اظهار داشت: طلبه باید با زمانه پیش رفته و به روز باشد و خود را جدای از جامعه نداند تا بتواند اثرگذاری بیشتری روی مخاطب خود داشته باشد.
وی افزود: در مسئله پوشش لزومی ندارد که طلاب حتما از رنگ های مشکی استفاده کنند بلکه می توانند از رنگ های متنوع در پوشش خود بهره ببرند همانگونه که در روایت آمده “پوشیدن رنگ مشکی کراهت دارد” و از طرفی هم از نظر روانشناسی رنگ سیاه، رنگ بی علاقگی و بدبینی است، پس منافاتی ندارد که از رنگ های غیرمشکی استفاده شود.
کلانتری در پایان بیان داشت: طلب ها باید در زمینه های علمی دیگر مانند روانشناسی نیز اطلاعاتی داشته باشد و از ابزارهای تکنولوژی امروزی آشنا باشد، تا در ارتباط با دیگران جهت تبلیغ از آن-ها بهره ببرد.
خانم اکبری از طلاب مخالف همگرایی بیان داشت: که طلبه نباید خود را جدا از جامعه بداند و این بدین معنی نیست که خود را همرنگ جماعت کند؛ ولی با جماعت باشد تا اثرگذاری مفید داشته باشد.
وی در ادامه گفت: پوشش هر طلبه به عنوان یک رسانه است و اگر مناسب شئونات طلبگی نباشد باعث بدبینی مردم می شود و اصل در جذب مخاطب، قدرت بیان است نه پوشش ظاهر.
طلبه مدرسه با اشاره به پیشرفت وسائل ارتباط جمعی افزود: طلبه باید ضمن آشنایی با این ابزارها استفاده از مجالس مذهبی و گفتگو با مردم را حفظ کند که هیچ چیز جای این مجالس را نمی گیرد.
خانم نیکخواه استاد حوزه به عنوان داور کرسی گفت : کسی که طلبه شده و علم امام زمان را بدست خود گرفته تکلیف سنگین تری خواهد داشت چون در جامعه به عنوان نماد دین شناخته شده و نقش الگویی خواهد داشت و در اینجا شخص طلبه مطرح نیست؛ زیرا افراد، قالب دین را در عمل یک روحانی می بینند و نمی¬توانند این دو را از هم جدا کنند و اگر اشتباهی صورت گیرد موجب دین گریزی می گردد.
وی همچنین افزود: برای همرنگ جماعت شدن ابتدا باید دید منظور کدام جماعت است؟ اگر جماعت مورد رضای الهی و ائمه باشد همنوا شدن با آن مثبت است و در غیر اینصورت نباید با این توجیه که در آن ها اثر بگذارد همشکل آن ها شد.
استاد داور در ادامه بیان داشت: چیزی که در احکام اسلامی درمورد پوشش بانوان آمده عدم جلب توجه نامحرم است و لذا اگر استفاده از پوشش رنگی چنین چیزی را به دنبال داشته باشد مورد تأیید نخواهد بود.
نیکخواه در پایان افزود: مبلغ باید همانند حضرت رسول بیشتر از جاذبه های معنوی برای تبلیغ دین استفاده کند تا جاذبه های ظاهری.